Rovarirtás fix árakon Pest megyében!

06-20/3638-286

Hívjon és mi megyünk!

info@agrohydro.hu

24 órán belül jelentkezünk

Poloskairtás

Ágyi poloska elleni védekezés

Ágyi poloska "gyorsszolgálat" 24 órán belül!!!

24 órán belül, minőségi garanciával

Professzionális ágyi poloska elleni védekezés: 

 • 24 órán belül Budapesten és Pest megyében
 • Minőségi garanciával
 • Kiszállási díj nélkül
 • Szakszerűen, alaposan, precízen
 • Gyermek és állatbarát szerekkel, feliratok nélkül érkezünk.
 • Poloskairtás ára mindössze: 20.000 Ft

Árulkodó jelek, hogy a lakása ágyi poloskával fertőzött:

 • csípések a bőrön
 • vérpöttyök megjelenése az ágyneműhuzaton
 • ürülék, azaz fekete pöttyök a matrac, ágykeret alsó részén
 • ágyi poloska tetemek
 • levedlett rovarbőr
 • peték, amelyek 1 milliméter nagyságúak és fehér színűek
 • jellegzetes szag (erős fertőzöttség esetén)

A legfontosabb tudnivalók:

Az ágyi poloska erős ösztöne a fénytől való menekülés, ezért főleg éjszaka keresi a táplálékát. Rejtőzési időszakban nagy közösségben él. Tápláléka az emberi vér. Áldozatát hő-, pára- és szén-dioxid kibocsátás alapján találja meg. Alapvetően sötétben (éjszaka) aktív, és a fényben (nappal) rejtőzködik.

Legfőbb rejtekhelyei: falban, padlózatban lévő repedések, mélyedések, szőnyeg, tapéta, ruhanemű, könyv, falra felfüggesztett képkeret, szegély, díszítőléc, falvédő. A hideg, nyirkos helyeket nem szereti, ezért a konyhában és a fürdőszobában csak nagy fokú fertőzöttség esetén lehetnek.

Megjelenése nem a tisztaság hiányához kötődik, így a legtisztább lakásban is előfordulhat.

Poloskairtás előkészítés

Ágyi poloska irtása előtt előkészítés szükséges, a hálószobában.

Az előkészített (szabaddá tett) szoba a hatékony poloskairtás előfeltétele:

 • hozzáférés és hatékonyság szempontjából
 • az ágyi poloska visszafertőződés megakadályozása végett
 • kényes tárgyak védelme érdekében.

Legfontosabb, hogy a hálószoba zsúfoltságát megszüntessük a poloskairtó szakember érkezése előtt. Az ágyi poloska irtása egy túlzsúfolt hálószobában szinte lehetetlen feladat! Koncentráljon az ágy 2-3 méteres környezetére.

Gondoljon arra, hogy a vérszívó poloska az alvó ember közvetlen közelében a legkisebb résben és hasadékban is megbújhat.

Ezen felületeket és búvóhelyeket kell tartós hatású irtószerrel kezelnünk. Azonban ha ezen helyek nem hozzáférhetőek (pl az ágy feletti polc, mely könyvekkel van telepakolva), akkor a poloskairtás valószínűleg nem lesz eredményes!

(Viasat Explorer felvétele)

A videón látható család története az ágyi poloskával nagyon tipikus.

A felvételen jól láthatóak a poloska méretarányai, jellegzetes alakja,
továbbá mozgásuk felismerése segítséget jelenthet poloskairtás előtti azonosításukban

Ágyi poloskairtás menete:

A poloskairtó alapművelet: tartós hatású felületi permetezés

Az ágyi poloska fő búvóhelyein (ágy és környezete, falfelületek, ablakkeret stb.) hidegködös kiűzéssel (légtértelítés) egészítjük ki a poloskairtó méregmezőt.

tartós hatású poloskairtás és hidegködös kiűzés mellett az azonnali hatás érdekében egyes helyeken porozást is alkalmazunk (pl. elektromos konnektorok környéke).

Poloskairtás kiegészítő művelete problémás lakásokban: poloskairtás hidegködös légtértelítéssel

A túlzsúfolt, nehezen kezelhető helyeken a légteret telítjük: speciális kiűző oldatot fújatunk a szobába, mely kiűzi az apró zugokból is a megbúvó ágyi poloskát.
A köznyelv ezt a hidegködös kiűzést gázosításnak nevezi, valójában ez egy igen apróra porlasztott (20mikron!) vizes oldat, nem gáz. A poloska irtása valódi gázosítással lakótérben 30 éve tiltott.

A hidegködös poloskairtás nem csodaszer, számos lakásban nincs is lehetőség a műveletre. A felületi kezelés szakszerű és alapos elvégzése adja a poloskairtás eredményességét. A poloskairtás hidegködös kiegészítése nem helyettesítheti a fő poloskairtó művelet alaposságát (tartós méregmező, permetezéssel).

A hatékony poloskairtás alapja nem a hangzatos technológia (hidegköd, gázosítás), hanem az alapos, becsületes és szakszerű munka.

rovarirtás - poloska

Gyakran Ismételt Kérdések

Biztos ismeretei vannak az ágyi poloskáról?
Válaszainkkal segítünk!

Ez nem így van. Az ágyi poloska rejtőzködő kártevő, és ismerni kell a jellemző búvóhelyeit. Az viszont tény, hogy egy zsúfolt szobában nagyon nehéz észrevenni.
Feltűnő jelek: poloska ürülék nyomai, lárvabőrök, peték ezek alapján még a rejtőző ágyi poloskákat sem lehetetlen megtalálni. A kifejlett poloska 3-5mm nagyságú, alakja az alma maghoz hasonlít és rozsdásbarna színű.
Az ágyi poloska legtöbbször passzív módon, vásárolt használt bútorokkal terjed. Általában ággyal, antikváriumi könyvekkel kerül be a lakásba. Előfordulhat, hogy utazáskor hotelszobából hozza haza az ember. Az ágyi poloska aktív módon történő terjedése társasházban és panelházakban jöhet szóba, a csőáttörések vonalában. Ha a poloska jelenléte bizonyossá válik, haladéktalanul vegye igénybe szakképzett rovarirtók segítséget. A poloskairtás nem egyszerű feladat, szabadforgalmú szerekkel szinte lehetetlen az eredményes poloskairtás.
Sajnos nem. Az ágyi poloska elsődleges búvóhelye valóban az ágy és annak rejtett részei, de előfordulhatnak a fal repedésekben, az ágyhoz közeli bútorok, tárgyak illesztéseiben is. A poloskairtásnak minden számba vehető helyre ki kell terjednie. Csak az ágy kezelése biztosan nem célravezető. Ha nem szakértelemmel és kellő alapossággal zajlik a rovarirtás, feltehetően nem fog megszabadulni a poloskáktól.
Sajnos ez tévedés. Az ágyi poloska tápláléka az emberi vér, ehhez pedig nyugvó (pihenő, alvó) emberre van szüksége, és olyan rejtekhelyre ahol el tud rejtőzni. Ezek pedig egy új és rendszeresen tisztán tartott lakásban is jelen vannak. A veszélyt akár csak egy véletlenül bekerült poloska is létrehozhatja. Az ágyi poloska gyakran luxus szállásokon is előfordulhat, márpedig ott igen nagy figyelmet fordítanak a tisztaságra.
Ez teljesen kizárt.
Az ágyi poloska szorosan az ember vérszívója, és kizárólag a táplálkozás ideje alatt tartózkodik a gazda testén (ellentétben a bolhával).

A háziállatokból nem szív vért az ágyipoloska.
Az ágyi poloska az emberekre specializálódott, kizárólag extrém éhezés esetén szívhat vért háziállatokból.

A többször ismételt és mégis kevésbé sikeres poloskairtás mögött sokszor a hanyag valamint nem szakszerű kivitelezés állhat. Az tény hogy házi irtószerekkel a nem szakképzett embernek nagyon ritkán sikerülhet megszabadulnia az ágyi poloskától. Ez adódik egyszer a poloska rejtőzködéséből, másrészt a szabadforgalmú irtószerek alacsony hatékonyságából, és a szakszerűtlen irtási, védekezési megoldásokból.

Sajnos az is igaz, hogy az utóbbi időben számos hatásos irtószer kivonásra került a piacról (környezetvédelmi és EU irányelvek miatt), irtószerek és hatóanyagok állandó forgatása nehezen megoldott. Ezért bizonyos esetekben, a széles körben használt hatóanyagokra már jobban ellenállóbbak a poloskák.

A poloskairtó szakember feladata többek között az, hogy a helyes és hatásos irtószer alkalmazásával, precíz és odafigyelő munkájával ezek ellenére is garantált eredményt érjen el.