Rovarirtás fix árakon Pest megyében!

06-20/3638-286

Hívjon és mi megyünk!

info@agrohydro.hu

24 órán belül jelentkezünk

Bolhairtás

A bolha elleni védekezés

Bolhairtás "gyorsszolgálat" 24 órán belül!!!

Gyermek és állatbarát szerekkel.

Professzionális bolha elleni védekezés:

  • bolhák irtása családi házban,
  • hatékony bolhairtó módszerek,
  • emberbolha irtása,
  • bolha elleni védekezés,
  • professzionális bolhairtás,
  • bolhák irtása gyermek és állatbarát szerekkel,
  • bolhák elleni védekezés tartós hatással,

A bolha elleni védekezés

Bolhairtás és bolhairtók!

Hazánkban közel 50 bolhafaj fordul elő, melyek nagyrészt egy-egy meghatározott állat vérével táplálkoznak. Akadnak olyan bolhák is, amelyek “megszokott” gazdájukon kívül más állatok vérét is fogyasztják. Ebbe a csoportba sorolható az emberbolha (Pulex irritans) is.

Az emberbolha tehát vérszívó ektoparazita, alapvetően embervérrel táplálkozik, azonban a sertésből is szívhat vért. A bolhák 1-6 mm nagyságú sötétbarna, szárnyatlan rovarok. Testük oldalirányból összelapított, ami a szőrzet közti gyors mozgást segíti. Ugrólábuk segítségével emellett nagyon nagy távolságba és magasságba képesek ugrani.
Tehát, bár az egyes állatfajoknak megvannak a maguk jellegzetes bolha fajai, azonban ezek gazdafajlagossága nem szoros, a bolhairtás folyamata minden esetben azonos.

Tudjon meg többet a bolhák életmódjáról.

A Bolhairtás professzionális módszerei

  • bolhairtó permetezés (tartós hatású felületkezelés)
  • hidegköd (a permetezéssel történő bolhairtás kiegészítő művelete, erős zsúfoltság esetén)
  • bolhairtás porozógéppel (pincékben, továbbá nehezen kezelhető porózus felületeken)

Bolhák ellen, IGR fejlődésgátló (Insect Grow Regulator) alkalmazásával:

Nagyon fontos, hogy a kártevőirtásban általánosan felhasznált bolhairtószerek csak a kifejlett bolhák egyedeire hatnak. Egy bolhás lakásban azonban rendszerint a bolha imágón kívül pete, lárva, báb is előfordul – melyek időzített bomba módjára bújnak meg a szőnyegben, padló réseiben, vagy a padló porában. Az idegrendszerrel nem rendelkező bolha fejlődési alakok (pete, lárva, báb) kifejlődését egy különleges fejlődésgátló vegyülettel lehet megakadályozni, mely a bolhák hormonális fejlődésében okoz zavart, a teljes kifejlődésüket akadályozza meg.

Képünkön a bolhák kifejlődésének állomásai láthatóak, a teljes populáció százalékos arányában (az emberi lakótérben). Fontos, hogy az ember számára észlelhető, tapasztalható problémát csak a kifejlett 5% jelent (bolha imágó). Mivel a többséget (95%!) a kifejletlen alakok jelentik, rendkívül fontos hogy a bolhairtás ezen állapotokra is terjedjen ki. A hagyományos bolhairtás viszont csak az öt százalékra, a piramis csúcsán található bolha imágókra hat.

Egy bolhairtás csak IGR hormon alkalmazásával tekinthető szakmailag teljesnek, továbbá etikailag korrektnek a megrendelő felé, mivel a tartós bolhamentesség csak fejlődésgátló alkalmazásával érhető el!v

Bolhairtás ára:

Budapesten és Pest megye teljes területén, a bolhairtó felületkezelő munkát fix egységáron végezzük, ez pontosan számítható költséget jelent a megrendelőnek:

Bolhairtó felületkezelés költsége: 20.000 Ft/alkalom

Az összeg maximum 10 liter bolhairtó munkaoldat (IGR fejlődésgátlót is tartalmaz!) felületekre való kipermetezését jelenti, egyszeri alkalommal. Ez a mennyiség körülbelül egy 100 m2-es lakás bolhairtási feladataira elegendő. Nagyobb terület kezelése esetén, csak ezen a 10 liter mennyiségen felül felhasznált bolhairtó munkaoldat árát számítjuk fel, 1000 Ft /liter áron, külön a bolhairtás munkadíját nem.

Az általunk felhasznált bolhairtó koncentrátum nemcsak kiűzi, taglózza és irtja a kifejlett bolhákat, de az “S-Metoprén” rovarfejlődésgátló hatóanyag meg is szakítja a bolhák életciklusát azzal, hogy megakadályozza azok felnőtt egyedekké való átalakulását.

Az IGR vegyület teljesen biztonságos, emberi szervezetre nem gyakorol káros hatást.

Munkánk szakmai megfelelőségét garantáljuk, azonban a bolhairtás ismétlésének esélyét kizárni nem tudjuk. Minden ismétlő irtás díjköteles!
 

A bolhairtás minőségét garantáljuk:

Garantáljuk, hogy a bolhairtás során OTH-által engedélyezett irtószereket használunk fel, a megfelelő adagban és keverési aránnyal – felületre permetezve.

A bolhairtó felületkezelés során a hatályos OEK-tájékoztatóban, továbbá a Johan Béla Országos Epidemiológiai Központ által, módszertani levelekben kiadott leírások és irányelvek szerint járunk el. Az irtószer beszerzése, tárolása és felhasználása a “38/2003. (VII.7.) ESZCSM-FVM-KvVM” együttes rendeletben leírtak szerint történik.

A bolhairtás minőségének garanciája természetesen nem jelenti azt, hogy a tartós bolhamentes állapotot is tudjuk garantálni. Az ugyanis rajtunk kívül álló tényezők függvénye is. Ismétlő bolhairtásra lehet szükség olyan helyeken, ahol nagyfokú a fertőzöttség, nagy a zsúfoltság, e mellett fokozott veszélye van a bolhák újbóli behurcolásának (állatok közvetítésével).
Fontos! A kezelés után legalább 1 hétig ne mossa fel a padlót – ha ez mégis megtörténik, a bolhairtás bizonyosan ismétlésre szorul. A bolhairtás hatékonysága függ a felületek milyenségétől/minőségétől is: erősen porózus felületeken (cementes vakolat, gipsz, téglafal) történő alkalmazáskor a hatékonyság biztosan csökkenni fog.

Bolhairtás a gyakorlatban:

Az ártalom megelőzése érdekében fontos a tisztaság, valamint az állandó takarítás.

A poros padló, a hézagos kialakítású padlózat, valamint a padlószőnyeg ideális körülményeket biztosít a bolhák szaporodásához. A helységek rendszeres takarítása a bolhalárvák fejlődését nagymértékben gátolja. A padozat forró vízzel történő felsúrolása eredményes megelőző művelet. A bolhaártalom időleges kivédésére szúnyogok és kullancsok távoltartására használt szerek is hatékonyak, azonban a ruházat védelmét ez nem oldja meg.

Végleges és tartós megoldást a szakember által történő bolhairtás adhat. Ennek módja a permetezés, tartós bolhairtó méregmező létesítése. A felületi kezelés kombinált hatóanyagú bolhairtószerrel történik (IGR), mely az imágók elpusztításán kívül a lárvák kifejlődését is gátolja. Bolhairtás a teljes alapterület kezelését jelenti, ezen kívül a kárpitozott bútorok hátoldalát, valamint a falakat 1m magasságig kell fújni. Zsúfoltság és nagy fertőzöttség esetén a profi bolhairtók al füstképzés és hidegköd alkalmazásával operálnak.

A felületeken történő bolhairtás mellett a háziállatok bolhamentesítése is szükséges, a ping-pong fertőzés (visszafertőződés) elkerülése miatt. Ruházatban megbúvó bolhákat magas hőfokon történő mosással pusztíthatjuk, illetve világos felületen (fürdőkádban) történő vetkőzéskor foghatjuk össze őket. Az így fellelt egyedeket körömmel nyomjuk össze.

Gyakran Ismételt Kérdések

A bolhák megjelenésekor, bolhairtás előtt a következő kérdések merülnek fel megrendelőinkben, telefonos megkereséskor legtöbbször ezekre a kérdésekre válaszolunk:

Igen. Az egyes bolhafajok gazdafajlagossága nem szoros: a kutya és a macska bolhája is szívhat vért emberből. Ezért a bolhairtás során nem teszünk különbséget az egyes fajok közt.

Részben igen. A bolha lárvája hosszú ideig (akár két hónapig) is fejlődik, ez idő alatt a rendszeres takarítás, felmosás és porszívózás a kifejlődést csökkentheti. A takarítatlan, zsúfolt helyeken háborítatlanul történik a bolha teljes átalakulása. Lakásokban tipikusan ilyen helyek a régi hézagos parketta zugai, a szőnyegpadlók, kárpitos bútorok.
Sok esetben azonban nem lakótér a bolhairtás helye: robbanásszerűen képesek elszaporodni fáskamrákban, pincékben, melléképületekben. Szinte minden esetben háziállat a bolha forrása. És itta az összefüggés: az erősen fertőzött külső helyekről a házi kedvenceink, vagy mi magunk, folyamatosan behurcolhatjuk a bolhát a házba, ezért érdemes a lakótérben is a bolhairtást elvégezni.

Sok esetben előfordul, hogy ismételni kell a bolhairtó kezelést. A háziállatok kezelését éppúgy, mint a felületek bolhairtását. Az alapos munka, a minőségi bolhairtó koncentrátum, továbbá a lárva fejlődésgátló (IGR) használatával a bolhairtás hatékonysága növelhető. A legtöbbször csak kiterjedt fertőzöttségű helyeken szükséges ismételni, illetve a zsúfolt helyeken. Rendkívül fontos a háziállatok bolhamentesítése és folyamatos vizsgálata, a ping-pong fertőzés elkerülése érdekében.

Veszélytelen, de egyes óvintézkedéseket be kell tartani. A bolhairtás során teljes alapterületet és felületeket kezelünk, egyes esetekben hidegködös légtértelítést vagy füstképzést is végzünk. Erre főleg zsúfolt melléképületek bolhairtása esetén van szükség.
A lakást el kell hagyni 2-4 órára. Az általunk felhasznált bolhairtó koncentrátumok és munkaoldatok szigorú hatósági vizsgálatokon (Országos Tisztifőorvosi Hivatal) estek át, OTH engedélyszámmal rendelkeznek. Ezen kívül kizárólag piretroid hatóanyagokat használunk, melyek szelektív irtószerek, kizárólag a rovarok szervezetére hatnak.

Szakszerűen végzett bolhairtás során az egészségügyi kockázat gyakorlatilag kizárható.

Azonban kisebb méretű háziállatok esetén (görény, macska, nyúl) javasoljuk, hogy a bolhairtás után ne vigye vissza őket a lakásba rögtön. Ezen fajok néhány centire élik életüket a padlótól, a frissen kifújt bolhairtószer irritálhatja őket. A bolhairtó kezelés másnapján ilyen kellemetlenség már nem jellemző.

>Lehetséges, de a bolhamentesség elérése nem könnyű. Nagy felületeket, teljes alapterületet kell kezelni, erre a házi bolhairtószerek korlátozottan alkalmasak (250-400ml kiszerelés).

Az ide-oda fújkodás biztosan eredménytelen és költséges lesz!

Több liter bolhairtó munkaoldat kijuttatása indokolt (teljes lakást kezelni kell), ez költségben biztosan több, mint egy rovarirtó szakember díja. A szabadforgalmú bolhairtók hatástartóssága továbbá csekély a professzionális bolhairtó munkaoldatokhoz viszonyítva.