Rovarirtás fix árakon Pest megyében!

06-20/3638-286

Hívjon és mi megyünk!

info@agrohydro.hu

24 órán belül jelentkezünk

Darázsirtás

Darazsak elleni védekezés

Darázsirtás, vadméh befogás "gyorsszolgálat" 24 órán belül!!!

Látható darázsfészek és rejtett darázsfészek irtása: 20.000Ft

Professzionális darázs és méh elleni védekezés:

 • darazsak irtása padlásokon,
 • német darazsak, padlásdarázs,
 • darázsfészek eltávolítás, lódarazsak, dongóirtás, házilag
 • profi darázsirtók gyors munka,
 • lódarázs irtása, lódarázsirtás,
 • méhek irtása, méhirtók,
 • poszméh irtás, méhirtás, vadméh eltávolítás, vaddarázs irtás,
 • francia darázs irtás

Darázsirtás porozógéppel (ÚJDONSÁG!)

A darazsak irtása a fészkek felkutatásával kezdődik.
Legtöbbször rejtett darázsfészekhez hívják ki cégünket, ilyen esetben nappal kell elvégezni a darázsirtást, mert látni kell a berepülési pontot.

A német darázs és lódarázs legtöbbször ilyen rejtett helyekre építi fészkét. Ekkor csak egy apró lyukat (röplyuk) látunk, ez lesz a porozógép csövének támadáspontja. A röplyuk helye sokszor csak a darazsak aktivitási ideje alatt behatárolható.
Az ilyen rejtett helyen lévő darázsfészek esetén kizárólag a nyomásporozóval végzett darázsirtás hatékony.

A permetszerek hátránya, hogy csak akkor garantált a hatás ha közvetlenül a fészekre tudjuk kijuttatni a szert.
A készítmények elvileg rendelkeznek ugyan felületi hatástartóssággal, azonban a tipikus darázsfészkek porózus anyagok közelében találhatóak  (fa, föld, szigetelőanyag).  Ilyen helyeken a permetszer beszívódik, és tartós hatásról nem beszélhetünk. Ilyenkor megoldást jelenthet, ha a darázsfészek mászó-közlekedő útjaiba rovarirtó port lövünk. A speciális porozógép 3bar nyomással lövi ki a darázsirtó port, egy vékony száron keresztül – ezzel apró réseket is kezelhetünk, melyek a darazsak bejutási pontjai.

A por melegvérű szervezetekre nem toxikus, így kényes helyeken (lakótérben is) nagy biztonsággal végezhető a darázsirtás.  A nagy nyomásnak köszönhetően a rejtett zugok mélyébe is eljut a darázsirtószer, és ami ettől is lényegesebb, tartósan ott is marad, hiszen a por nem szívódik be a felületekbe, ellentétben a vizes oldattal. 
A por nem fejt ki riasztó hatást a darázs kolóniára.
Megszokott helyeiken másznak vissza a porozás után a fészekbe, ám a porral érintkezve elpusztulnak.

permetezéssel történő darázsirtás az egyszerű, hozzáférhető helyeken alkalmazható eljárás.

Kiemelt szolgáltatás: Darázsirtás rejtett, nehezen hozzáférhető helyeken

Darázsirtás Budapest és Pest megyében, cégünk 1998-óta folyamatosan működik. Telefonszámaink 15 éve változatlanok, és a jövőben sem tervezzük lecserélni őket.

Tartósan tervezhet velünk, nem fogunk eltűnni, számíthat ránk. Ipari alpinista darázsirtás, konkrét támadáspontban garanciával. Darázsfészek eltávolítás, házfalból. Rejtett darázsfészek eltávolítás bontás nélkül. Emelőkosaras autó használatával extrém helyeken is elvégezzük az irtást. Óriás méretű fészek eltávolítását is vállaljuk akár lakótérből is.

Darázsirtás megrendeléseink egy része olyan helyre irányul, mely nem könnyen megközelíthető, például nem létrázható. Ilyenkor ipari alpinista partnerünk segítségét kérjük, a darázsmentesítés a rovarirtó szakember és az ipari alpinista közös munkájában történik. Az ilyen jellegű darázsirtó munkák egyedi árazásban történnek, jellemzően a normál darázsirtás két-háromszoros költségén. Telefonban néhány rövid kérdés után pontos árat tudunk mondani! A darázsirtás nagy magasságokban, hozzáférhetetlen helyeken is lehetséges.

Darázsirtás, méhirtás emelőkosaras teherautóból.

A videón látható tűzfalba házi méhek költöztek be. Több méhész is próbálkozott a befogásukkal, a méhcsaládot azonban nem sikerült kiemelni a tűzfalból. A szemközti irodaház közben gyakorlatilag munkára alkalmatlanná vált, ugyanis a nyitott ablakokon állandóan berepültek a méhek, több dolgozót is megszúrtak. Ekkor a méhek kényszerű kiirtására kérték fel cégünket. Az ipari alpinista segítségére végül nem volt szükség, mivel rendelkezésre állt emelőkosaras teherautó. A darázsirtást ennek segítségével végeztük el. A házi méhek irtását csak olyan esetben vállaljuk, ha azok olyan helyre fészkelnek be, ahol veszélyeztetik az embereket.

Ipari alpinista darázsirtás, panelházakba fészkelt darazsak.

Német darazsak és lódarazsak szívesen fészkelnek a panelos technológiával épült lakótömbök panelhézagai közé. Ezek a hosszanti rések rugalmas tömítőanyaggal vannak eldolgozva, melyek gyakran hiányosak. Mint a videón is látható, a darazsak fészkelési helye (berepülési pontja) nem elérhető. Ipari alpinista bevonásával azonban eredményes a darázsirtás. Az alpinista kötélen lóg le a tetőről, majd darázsirtó porozószer befújatásával végzi el a darázsirtást.

Professzionális darázsirtó módszerekkel - nagyméretű darázsfészek eltávolítás

A darazsak irtásával foglalkozó gázmesterek által használt anyagok, vegyszerek és eszközök speciálisan a darázsirtó műveletekre lettek kifejlesztve, így hatékonyságuk garantált és gyors:

 • Darázsirtás fészekölő permetezéssel (csak látható darázsfészek esetén)
 • Darázsirtás porozógéppel (rejtett darázsfészek irtása is!)
 • Darázsfészek pusztítás hidegködös légtérkezeléssel (padláson, sok apró fészek esetén)

Az általunk végzett darázsirtás igen hatékony még a nehezen hozzáférhető fészkek esetében is!

A fészek bejárati helyén eltűnő darazsak mozgásának megfigyelését biztonsággal csak nappal lehet elvégezni (kivétel a lódarázs, mert ő a nagy melegben egész éjszaka aktív). A megfigyelések alapján kiválasztjuk az alkalmazandó darázsirtó  módszert.

rovarirtás - darázs

Tavaszi darázsirtás

Minden évben, a márciustól-májusig terjedő időszakban számos hívást kapunk, darázsirtással kapcsolatban. A téli hibernált állapotukból ébredő nőstény darazsak általában ilyenkor (az első tavaszi napsugarakkal) repülnek ki téli rejtekhelyükről.
A darazsak ez után résről-résre – hézagról hézagra kutatnak “nézegetik”, hogy hova tudnának befészkelni, melyik az alkalmas hely a darázsfészek építésére. Ez a “szálldosás” heteken át tarthat.
Eközben az aggódó háztulajdonos csak annyit lát: darazsak rajzanak a tető körül. Felmerül a kérdés: lehet-e és kell-e darázsirtás-t végeztetni? Egyszerű a kérdés, válaszolni mégsem lehet egyértelmű igennel vagy nemmel.

Ami biztos: a darázsirtási feladatot akkor célszerű elvégezni – pontosabban akkor lehet kedvező áron és célzottan irtani – amikor a darázsfészek már létezik. Elméletileg lehetséges, a gyakorlatban rendkívül nehézkes megelőzni a darazsak befészkelését, prevenciós darázsirtás formájában. Sajnos preventív darázsirtó kezelés esetén nem tudunk garanciát vállalni.

Téli darázsirtás

Lehetséges-e, kell-e télen darazsat irtani? Általában nem! A hazánkban fészkelő valamennyi darázsfaj úgynevezett egyéves fészket épít. A dolgozó darazsak télen elpusztulnak, a megtermékenyített nőstény példányok hibernált állapotban élik túl a telet. Ezek a darazsak azonban nem a fészekben lapulnak, annak környékén próbálnak védett helyet találni maguknak a hidegek elől. Április körül ezek a példányok felébrednek, kirepülnek a rejtekhelyükről, majd fészekrakóhely keresésbe kezdenek. Nem fészkelnek a régi darázsfészekbe! A télen padláson fellelt darázsfészek bizonyosan üres! Mi következik ebből?
Nem más, mint hogy darázsfészek téli leszedése valójában értelmetlen.

Ha a megrendelő mégis igényli a darázsfészek eltávolítását, azt meg tudjuk tenni. Ilyenkor a darázsfészek környékének irtószeres kezelését is elvégezzük, ezzel csökkenthető a tavasszal kirepülő nőstény darazsak száma.

Gyakran Ismételt Kérdések

Darázsirtás során megrendelőink részéről felmerülő legfontosabb kérdések

Lakossági, közületi és céges darázsirtó munkákat egyaránt végzünk.

Csak Budapesten és Pest megyében vállalunk darázsirtást, kiszállási díj nélkül.
Komárom-Esztergom és Heves megyékből tudunk még megbízható darázsirtó szakembert ajánlani.

A darázs probléma teljes megszűntét garantáljuk látható darázsfészek és rejtett fészek esetén is.

Szükséges viszont, hogy a darázsirtó munkának legyen támadáspontja. A látható fészek egyértelmű támadáspontot biztosít, rejtett fészek esetén pedig a darazsak berajzási helye a támadáspontunk.

Nem lehetséges hatékony darázsirtó munkát végezni olyan esetben, amikor nincs darázsfészek (pl a fűben vagy fára szálldosnak, de a mozgásuk nem pontra irányuló.) A pontra irányuló mozgás meghatározása – a darázsirtás fő kérdése. Ha céltalan darázs röpdösést tapasztal, mely nem irányul sehová, nem lehetséges a hatékony darázsirtó munka. Az ember teljes lakókörnyezetét nem fedhetjük be rovarirtószerrel!

Még nem. Kora tavasszal a téli hibernációból ébredő darazsak kiválasztják az adott évi aktuális fészkelőhelyeiket. Ilyenkor hetekig résről résre, cserépről cserépre nézelődnek. Mivel nincs konkrét helyük (nincs darázsfészek), hatékony darázsirtás nem végezhető (támadáspont hiányában).

Ilyenkor javasoljuk a darázscsapda használatát, mellyel a fészkelőhelyet kiválasztó nőstény darazsak befoghatók. Tudni kell, hogy a darázscsapda alacsony hatékonysággal működik, de kora tavasszal ez minden amit preventív darázs elleni védekezés címszóval megtehet.

Sajnos nem. A darázscsapda sokkal kevesebb darazsat képes befogni, mint amennyi a fészekben szaporodik. Ha rejtett a darázsfészek, javasoljuk hogy rendeljen darázsirtás szolgáltatást.
Ne tegye! A darázsfészek elszigetelése nem működik, de a későbbi darázsirtás munkát nagyban nehezíti. Miért? Mert a darázsfészek irányába a legegyenesebb út mindig az eredeti közlekedő út. Ha ezt az utat eltömíti purhabbal (vagy egyéb anyaggal), a darázsirtó szer bejutását akadályozza.

A darazsak biztosan találnak egyéb alternatív útvonalat a kültér és a fészek közötti közlekedéshez, kirágják a széldeszkát vagy a lambériát. Nem ritkán pedig bejutnak a lakótérbe is, átrágják a gipszkarton mennyezetet! Az új közlekedőhelyük, berajzási pontjuk rendszerint távolabb esik a fészektől, gyakran gerendákon vagy szigetelőanyagon át vezet az útjuk. Élőlényekről beszélünk, nem okoz gondot nekik, hogy kanyargós úton közelítsék meg a fészket.

A darázsirtás porozószere nem intelligens, ha a darázsfészek távol van a berajzási helytől és idegen anyagok állják útját a pornak, esetleg nem jut el a fészekig: gond lehet a hatékonysággal. Kérjük, ne purhabbal végezzen darázsirtás -t.

Az alábbi videón a hölgy gipsszel tömte el a darázsfészek kültéri berajzási pontját.

Ennek következtében az agresszív német darazsak berágták magukat a ház lakóterébe: