Rovarirtás fix árakon Pest megyében!

06-20/3638-286

Hívjon és mi megyünk!

info@agrohydro.hu

24 órán belül jelentkezünk

Féregirtás

férgek elleni védekezés

féregirtás "gyorsszolgálat"

24 órán belül

Vaspondró elleni védekezés ügyében kérje ki tanácsunkat, keressen minket bizalommal!

Féregirtás szakszerűen

Profi irtószerekkel és technológiákkal, szakképzettségünkkel és szakmai tapasztalatunkkal garantáljuk a hatékonyságot.

Mik is azok a férgek?

A “féreg” nem szakmai kifejezés, a köznyelv használja, helytelenül.

Mindennapos szóhasználatunkban sokszor előkerül, és megrendelőink is gyakran “féregirtók” -at keresnek.

Féregirtás” szempontjából ide sorolhatunk minden olyan kártevőt, ami nem rovar, illetve nem kifejlett rovar még, hanem annak pete, vagy lárva állapotú, fejlődésben lévő egyede.

Általában ide soroljuk továbbá a különböző drótférgeket, lárvákat és pajorokat, csigákat.

Vaspondró elleni védekezés, vaspondró irtás

A vaspondrókat hasznos élőszervezetek közé sorolják. Korhadékevők, elhalt növényi anyagokkal, avarral, fatörmelékkel táplálkoznak és fontos szerepük van a humifikációs folyamatokban. Lassú mozgású állatok. Az ősz közeledtével keresik természetes áttelelő helyüket (talaj), aminek során a lakóépületeket is ellephetik. A lakásokba bejutva előbb-utóbb kiszáradás következtében elpusztulnak. A vaspondrók felszaporodásához kedvező környezetet nyújthatnak a parlagföldek, a bomló szerves anyaggal feltöltődött árkok, a szeméttelepek. A vaspondrók táplálkozásukkal fertőtlenítő tevékenységet is végeznek, ami a szemétben előnyös is.

Akkor vándorolnak, ha megbolygatják az élőhelyüket , illetve ha túlszaporodnak, továbbá a megváltozott időjárási feltételek valamint párzási vagy telelési hely keresése késztetik őket új élőhely felkutatására.

Vaspondró

A vaspondrók az ezerlábúak (Chilognatha) rendjébe tartozó állatcsoportok egyike. Mérete 20-30 mm. Szárazabb gyepekben, akácosokban gyakori és gyakran tömeges.

A vaspondró elleni védekezéskor elsősorban a lakóépületektől való távoltartás lehet a cél, amit közvetlen veszély esetén az állatok összesöprésével (porszívózással), nagyszámú állat esetén perzseléssel, irtószeres védősáv létesítésével lehet leghatásosabban megoldani.

Fontos tudni, hogy a vaspondró a lakosság számára semmilyen fertőzési veszélyt nem jelent (betegséget nem terjesztenek, élelmiszert nem károsítanak), undort keltő hatása miatt (ami kinézetéből és erős szagából ered), alkalmanként szükségessé válhat irtásuk, de ki  kell jelenteni, hogy helyük és szerepük van környezetünkben.

A vaspondró elleni védekezést akkor javasoljuk, ha tömegesen lepi el a lakótereket. Irtószeres kezeléssel látványos eredményt lehet elérni, az aktív féregirtó védősávval, amin ha áthaladnak, elpusztulnak. Maradéktalanul kipusztítani azonban nem lehet őket: a külső zöld területekről hullámokban érkezhet az utánpótlásuk.

A féregirtás professzionális módszerei

A professzionális féregirtás többféle módszert alkalmaz, a választás mindig az adott féreg fajától és a helyszíni fertőzöttség mértékétől függ.

A profi féregirtás elvégzéséhez használt vegyszerek hatékonysága garantált.

Módszereink:

  • féregirtás permetezéssel (felületkezelés)
  • féregirtás csapdázással (monitoring, általában irtószermentes)
  • féregirtás hidegködképzéssel (légtértelítés)
  • féregirtás gélezéssel (gyomorméreg)
rovarirtás - féreg